Drie nieuwe Kloosterrondwandelingen in West-Brabant

Aantal Kloosterrondwandelingen uitgebreid

In het trappistenklooster van Zundert werden deze maand drie nieuwe kloosterrondwandelingen in West-Brabant gepresenteerd. Deze wandelroutes zijn een uitbreiding van het reeds bestaande ‘Brabants Kloosterpad’, waarin ook de franciscaanse kloosters van Megen en ‘s-Hertogenbosch zijn opgenomen. Het initiatief wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant, VisitBrabant en de Vereniging Samenwerkende Kloosters.

Met de nieuwe uitbreiding omvat het ‘Brabants Kloosterpad’ nu 13 etappewandelingen en 15 rondwandelingen, die voeren langs bestaande en voormalige Brabantse kloosters en abdijen met afwisselende natuur en bezienswaardigheden. Via de routes ervaren en leren wandelaars over de eeuwenoude kloosterwaarden die vandaag de dag actueler zijn dan ooit. Onderweg kan geproefd worden van lokale ambachtelijke producten die in kloosters worden bereid. Ook zijn er onderweg vele Mariakapelletjes te bewonderen. Brabant staat bekend om de hoogste kappellendichtheid van Nederland.

De etappewandeling is een langeafstandswandeling van ca 330 km. De 15 rondwandelingen variëren in afstand tussen de 4 en 14 km.

Alle routes, van zowel de rondwandelingen als de etappes van de langeafstandswandeling, zijn te vinden op de website: Kloosterroutes in Noord-Brabant | VisitBrabant.

Gerelateerde nieuwsberichten