Op reis naar Rome met Franciscaans Jongerenwerk

Jubilee of the Youth

Tijdens de Wereldjongerendagen (WJD) van 2023 in Lissabon nodigde paus Franciscus de jongeren van de wereld uit om in de zomer van 2025 naar Rome te komen in het kader van het Heilig Jaar. In Rome wordt dan de Jubilee of the Youth gehouden, een soort mini-WJD.

Fransje

Net na vertrek uit Lissabon hoorde ik broeder Jan en begeleider Arnold van de Focolarebeweging al zeggen: “Daar gaan we naartoe en we combineren dat met een bezoek aan Assisi en Loppiano [Focolare-stadje, red.].” Het idee was geboren en het liet me niet meer los. Weer op reis met een groep jongeren, samen onderweg zijn als Pelgrims van Hoop, de vreugde van het geloof delen én verschillende vormen van christelijke spiritualiteit ontdekken.

Ook de dominicaanse en de augustijnse familie zijn aangesloten. Samen met zo’n 50 jongeren maken we een pelgrimstocht; niet gehaast, wel verdiepend en met ruimte om jezelf te zijn. Ik ga dus weer op reis! 28 juli 2025 vertrekken we richting Rome. Voordat we daar aankomen gaan we op bezoek bij Catherina van Siena en mag ik daarna de jongeren mijn eigen Assisi laten zien. Op 30 juli in de avond komen we dan aan in Rome waar we tot en met 3 augustus deelnemen aan het programma van de Jubilee of the Youth. Ik kan me nu al verheugen op de zaterdagavond en -nacht die we in de openlucht door gaan brengen. Na de eucharistieviering op zondagmorgen stappen we weer op de bus richting huis, maar niet voordat we eerst nog Loppiano bezoeken.

Ga je mee?

Fransje


Info: fjw@minderbroedersfranciscanen.net

Gerelateerde nieuwsberichten

Basiliek van San Francesco in Assisi.