Voorbereiding van het provinciekapittel

Andreas Brands benoemd tot generale visitator

De Duitse broeder Andreas Brands ofm (57) is benoemd tot generale visitator van onze provincie. Zoals gebruikelijk visiteert een broeder namens de minister-generaal een provincie voorafgaand aan een provinciekapittel. Het aanstaande kapittel van de Nederlands-Vlaamse provincie vindt plaats in mei 2025. Dan zal ook een nieuwe minister-provinciaal worden gekozen.

Visitator Andreas Brands spreekt voorafgaand aan het provinciale kapittel met elke broeder afzonderlijk. Tevens zit hij het kapittel voor. Aan het einde geeft hij op basis van de gesprekken en beraadslagingen broederlijke adviezen aan de provincie en brengt hij verslag uit aan het generale bestuur in Rome.

Broeder Andreas werd geboren in Geldern vlakbij de grens met Nederland. Hij is gardiaan van Kloster Ohrbeck (nabij Osnabrück) en tevens adjunct-directeur van Haus Ohrbeck, het door de deelstaat Nedersaksen erkende katholieke centrum voor volwasseneneducatie van het bisdom Osnabrück en de franciscanen. Daarvoor was hij onder meer leider van de Berlijnse Suppeküche (gaarkeuken) en kinderziekenhuispastor in München; ook was hij jarenlang actief in de vorming van de jonge broeders.

De visitatie is de voorbereiding op het kapittel van onze provincie volgend jaar mei. De termijn van zes jaar van de broeders Theo van Adrichem en Wim Pot als minister-provinciaal respectievelijk viceprovinciaal zit er dan op. Ook de bestuurstermijn van drie jaar van de definitoren is dan ten einde. Een nieuw bestuur zal dan gekozen worden en er worden lijnen voor de komende jaren uitgezet.

Gerelateerde nieuwsberichten