Broeders doen wat ze kunnen om te helpen

Natuurramp in Zuid-India

Via het generalaat in Rome bereikte ons het nieuws over de aardverschuiving die eind juli plaatsvond in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala, district Wayanad. De broeders die nabij het rampgebied wonen zijn ongedeerd gebleven en stellen nu alles in werking om de nood onder de bevolking te lenigen.

Broeders bieden steun bij zowel materiële als spirituele nood

De aardverschuiving werd veroorzaakt door zware moessonregens en een middernachtelijke wolkbreuk op 30 juli en bracht een onvoorstelbare verwoesting teweeg, waarbij 415 mensen omkwamen en nog 200 anderen vermist zijn.  De ramp vernielde huizen, scholen, gebedshuizen en vitale infrastructuur, waardoor vele overlevenden dakloos zijn.

Het district Wayanad, dat bekend staat om zijn heuvels, valleien en theetuinen, is een van de meest onderontwikkelde regio’s in Kerala. Nabij het rampgebied, in het afgelegen dorp Meppadi bevindt zich het franciscaanse klooster Prakruthi Mithra. De broeder daar voelen zich diep verbonden met de tragedie. De aardverschuivingen veroorzaakten niet alleen fysieke vernietiging, maar laten ook diepe psychologische littekens na.

Voordat de aardverschuiving toesloeg, waren de broeders al begonnen met hulpverlening, als reactie op de ravage die al was veroorzaakt door de onophoudelijke regens. Ze zorgden voor dekzeilen om lekkende daken te bedekken en noodlampen om wat licht te brengen in donkere, met regen doordrenkte huizen. Ook trachtten zij emotionele en spirituele steun te bieden aan de getroffenen. Dankzij de steun van de franciscaanse missie en lokale weldoeners blijven de broeder zich nog steeds inspannen om de materiële en spirituele nood te lenigen.


Bron: ofm.org

Gerelateerde nieuwsberichten