Open Monumentendag met Museum DE MINDERE

zondag 8 september 2024 – Ontdek het funerair erfgoed in het klooster en de crypte van Sint Truiden

Kom tijdens Open Monumentendag alles te weten over de eeuwenoude grafstenen in de tuin en de pandgang van het klooster. We dalen uitzonderlijk af in de crypte van de kerk naar de laatste rustplaats van China-missionaris Victorinus Delbrouck.

Br. Victorinus Delbrouck ofm

Het thema van Monumentendag is dit jaar “En route”. DE MINDERE wijdt deze dag aan “De laatste reis” met een rondleiding over funerair erfgoed in het museum en op de minderbroederssite.

Al vroeg ontstond de idee dat alle mensen pelgrims waren naar het hemelse Jeruzalem: de dood was de overgang naar een mooier en beter leven. Op de dag van het laatste oordeel was de kerk de toegangspoort naar de hemel. Vandaar dat mensen graag begraven wilden worden in of dichtbij de kerk.

De minderbroeders waren geliefd bij de bevolking.  Vooraanstaande burgers kozen ervoor om in de kerk van ‘hun’ paters begraven te worden. We nemen je mee naar de pandgang en de tuin van het klooster, waar eeuwenoude grafplaten en -stenen zijn bewaard. Ontdek in de crypte van de kerk het verhaal van missionaris Victorinus Delbrouck en de Bloedige missie in China.

Waar: museum DE MINDERE, Capucienessenstraat 1, Sint-Truiden.

Wanneer: zondag 8 september 2024.

Tijdstippen: Rondleidingen van 45 minuten om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur.

Entree: gratis.

Graag inschrijven via info@demindere.be of bellen +32 (0)11 67 29 71.

Voor meer info, surf naar www.demindere.be.

Gerelateerde nieuwsberichten