Een aanrader voor studenten en stagiaires ver van huis

Te gast in Stadsklooster San Damiano

Surinamer Ernst Terborg was deze zomer voor enige tijd te gast in het Stadsklooster San Damiano. Hij was in Nederland voor een oriëntatiestage in verband met het onderhoud van pijporgels. De oriëntatie werd georganiseerd door de Stichting Klinkend Erfgoed Suriname en vond plaatst bij de firma Pels en van Leeuwen in Rosmalen, die gespecialiseerd is in nieuwbouw, onderhoud en restauratie van pijporgels.

Het klooster is prachtig gelegen in het hart van ’s-Hertogenbosch en biedt een rustgevende omgeving

Toen mij voor een oriëntatiestage op het gebied van onderhoud van pijporgels het Stadsklooster San Damiano in ‘s-Hertogenbosch als tijdelijk onderkomen werd aangeboden, leek me dat een interessante locatie voor mij als bankemployee met een ict-achtergrond.

Mijn verblijf in het Stadsklooster bleek inderdaad een prettige ervaring. Het klooster is prachtig gelegen in het hart van ‘s-Hertogenbosch en biedt een rustgevende omgeving. De gastvrijheid van de bewoners was uitstekend. Ze waren altijd warm, vriendelijk en behulpzaam, en zorgden ervoor dat ik me meteen thuis voelde. Dit heeft bijgedragen aan een aangenaam verblijf tijdens mijn oriëntatieperiode.

De kamer was eenvoudig maar comfortabel ingericht, met alle nodige voorzieningen met uitzicht op een tuin. De rustgevende tuinen complementeerden het verblijf na een leerrijke dag op de oriëntatieplaats; evenzo de verschillende, gevarieerde maaltijden waaraan ik mocht deelnemen.

Al met al was mijn verblijf in het Stadsklooster San Damiano een unieke en verrijkende ervaring, een aanrader voor studenten en stagiaires ver van huis.

Ernst V. Terborg

Gerelateerde nieuwsberichten